Flam de coco
Ingredients:
6 ous
600 ml. de llet
6 cullerades de sucre
6 cullerades de coco
1 rama de canyella
6 cullerades de sucre per al caramel
1- Posar en un cassó el sucre, afegir-hi un rajolinet d’aigua (com una cullerada sopera) i posar-ho al foc no massa fort, deixar caramel·litzar remenant de tant en tant, quan estigui posar-ho al motllo i reservar
2- Mentre es va fent el sucre caramel·litzat, posar en un altre cassó, a bullir la llet amb la resta del sucre, i la canyella, per que agafi el gust de la canyella
3- Deixar refredar i incorporar tot remenant, els ous prèviament ven batuts
4- Afegir-hi el coco remenant una mica
5- Posar-ho al motllo on tenim el sucre caramel·litzat
6- Posar-ho al bany maria al forn prèviament calentat a 150º, més o menys durant una hora
Notes:
- Per tal de no tenir d’esperar massa a l’hora de refredar la llet, jo acostumo a posar-ne al foc només la meitat, quan trec el cassó del foc, i afegeixo la resta de llet, així ho tinc fred més aviat
- Per saber que està cuit, podeu punxar el flam amb un ganivet o millor si teniu una broqueta d’aquelles de fer “pinxitos” de carn
- El bany maria, jo el faig directament amb la safata del forn, poseu el motllo amb el flam damunt la safata, i poseu tant aigua com sigui possible a la safata
- Podeu fer una variant d’aquest flam substituint el coco per una tasseta de cafè
Espero que us agradi
No hay comentarios:
Publicar un comentario